Πόρτες Ακτινοπροστασίας ( X-ray Doors)


Σε κάθε επιθυμητό άνοιγμα τοιχοποιίας μπορεί να τοποθετηθεί θωρακισμένη πόρτα ή και παράθυρο από μολυβδύαλο. Οι πόρτες μπορεί να είναι είτε ανοιγόμενες είτε συρόμενες σε κάθε επιθυμητή διάσταση και προστασία. Η κάθε θωρακισμένη ανοιγόμενη πόρτα διαθέτει και θωρακισμένη κάσα ίσης προστασίας απόλυτα υπερκαλυπτόμενη με την πόρτα ώστε να προσφέρει πλήρη προστασία σε όλη την επιφάνεια του ανοίγματος. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από σκληρή ξυλεία, καλυμμένη από ανοδιωμένο φύλλο αλουμινίου. Κάθε πόρτα στην περιμετρική της επιφάνεια είναι καλυμμένη με προφίλ αλουμινίου ώστε να προστατεύεται από χτυπήματα και παράλληλα να μην έρχεται σε επαφή ο μόλυβδος που θεωρείται ιδιαίτερα τοξικό υλικό με τον άνθρωπο. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης και παραθύρου από μολυβδύαλο σε κάθε πόρτα. Τα παράθυρα διαθέτουν επίσης ακτινοπροστατευτική κάσα που μπορεί να υποδεχθεί μολυβδύαλο επιθυμητής προστασίας

Α. ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι ανοιγόμενες Πόρτες Ακτινοπροστασίας είναι κατασκευασμένες από φύλλα μολύβδου επενδυμένα με σκληρή ξυλεία επικαλυμμένη με πλαστικοποιημένη μελαμίνη.
Όλες οι ανοιγόμενες Πόρτες Ακτινοπροστασίας έχουν ύψος (Υ) 2,10 m και πλάτος:
Μονό φύλλο 60 – 70 – 80 – 90 – 100cm πλάτος (Π)
Διπλό φύλλο 60 – 70 – 80 – 90 – 100cm και το δευτερεύον φύλλο 40cm πλάτος (Π).
Υπάρχει και δυνατότητα ειδικών κατασκευών και διαστάσεων.
Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης και παραθύρου από μολυβδύαλο σε κάθε πόρτα.
Για την επιπλέον προστασία των Πορτών Ακτινοπροστασίας από χτυπήματα που προέρχονται από φορεία, προσφέρεται κατόπιν επιθυμίας του πελάτη, επένδυση με φύλλα ανοδιωμένου αλουμινίου στα επικίνδυνα σημεία.
Για την εφαρμογή των Πορτών Ακτινοπροστασίας πρέπει να υπάρχει κατάλληλη υποδομή περιμετρικά του ανοίγματος και στην κάσα.

x1   x2   x3   xx2

Τα συγκεκριμένα προφίλ, εκτός από την στήριξη των Τοίχων Ακτινοπροστασίας χωρίς τρυπήματα και καρφώματα, εξασφαλίζουν την στεγανοποίηση από την υγρασία, την σκόνη και την επαφή με το τσιμέντο ή άλλα οικοδομικά υλικά σε συνδυασμό με την καλαίσθητη παρουσία στο χώρο.
Επιπλέον πλεονεκτήματα στην επικάλυψη τοιχοποιίας με πάνελς:

  • Πλήρης ακτινοπροστατευτική ομοιογένεια σε όλη την επιφάνεια σε σύγκριση με τις παλιές μεθόδους.
  • Η ταχύτητα κατασκευής.
  • Το ιδιαίτερα σκληρό ρητινούχο υλικό της εξωτερικής επιφάνειας δεν απαιτεί καμία
    συντήρηση παρά μόνο καθάρισμα με κοινά απορρυπαντικά
  • Η δυνατότητα μεγάλης χρωματικής ποικιλίας
  • Η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης των πάνελ, μεταφοράς τους σε άλλο χώρο και
    επανασυναρμολόγησης τους.

Β. ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι συρόμενες Πόρτες Ακτινοπροστασίας είναι κατασκευασμένες από φύλλα μολύβδου επενδυμένα με μοριοσανίδα επικαλυμμένη με πλαστικοποιημένη μελαμίνη. Περιμετρικά φέρουν αλουμινένιο πλαίσιο. Το βάρος τους κυμαίνεται μεταξύ 120 – 180 κιλών, έτσι ώστε να επιτρέπουν την χρήση νέων υλικών και μεθόδων στήριξης.
Η κίνηση των συρόμενων Πορτών Ακτινοπροστασίας γίνεται σε ράγα ανοδιωμένου αλουμινίου υψηλής αντοχής, και τα ράουλα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά τέλειας εφαρμογής. Η χρήση των συγκεκριμένων υλικών επιτρέπει την αθόρυβη, εύκολη και ταχύτατη κίνηση των πορτών.
Όλες οι συρόμενες Πόρτες Ακτινοπροστασίας έχουν ύψος (Υ) 2,20 m και πλάτος 100 – 110 – 120 – 130 – 140 – 150 – 160cm (Π). Μπορούν να κατασκευαστούν και άλλες διαστάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

xx3 xx4 xx5

Γ. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

Όλες οι Πόρτες Ακτινοπροστασίας του μπορούν να εξοπλιστούν με ηλεκτροκίνητους μηχανισμούς για το άνοιγμα και το κλείσιμο τους.

Πόρτες Ακτινοπροστασίας X-ray Doors

Η τοποθέτησή τους εξυπηρετεί περιπτώσεις μεγάλου βάρους της πόρτας λόγω μεγάλων διαστάσεων ή μεγάλου ισοδύναμου μολύβδου, καθώς και σε περιπτώσεις υποχρεωτικής αποστείρωσης. Οι μηχανισμοί ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο και το βάρος της πόρτας. Όλοι οι μηχανισμοί είναι σύμφωνοι με τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν και φέρουν την απαιτούμενη πιστοποίηση.


Επιστροφή | Προϊοντα
K-DOOR AUTOMATION SYSTEMS
Πριάμου 32,
13 122 – ΙΛΙΟΝ
ΤΗΛ: 210 2631137 – 211 1157039
FAX: 210 9600415

Share this Post

NEWSLETTER